Waar in huis bevallen?
Een badbevalling kan niet in je eigen ligbad, hiervoor is een speciaal bevallingsbad nodig. Dit bevallingsbad kun je plaatsen in een slaapkamer, de woonkamer of keuken, of als je voldoende ruimte hebt, in de badkamer.
Ruimte voor de verloskundige
Belangrijk is dat je rondom het bad voldoende ruimte biedt aan de verloskundige. Het bad dient aan minimaal 2 zijden vrij te zijn. Houd hier dus ook rekening mee wanneer je jouw formaat bevallingsbad voor thuis kiest.
Afstand tot de kraan
De ruimte rondom is belangrijk voor de verloskundige, maar daarnaast dien je ook rekening te houden met de afstand tot een kraan. De waterslang om het bevallingsbad mee te vullen heeft namelijk een bereik van 10 meter*. Dat betekent dus dat je bad binnen 10 meter van een kraan dient te staan.
Altijd overleggen met verloskundige
Het kan zijn dat de verloskundige de voorkeur heeft dat het bad op de begaande grond geplaatst wordt. Overleg daarom altijd met je verloskundige waar je het bevallingsbad het beste kunt plaatsen in jouw woning.
* Let op: het gaat hier om de bevallingsbaden die op Bevallingsbaden.nl verkocht worden. Koop of huur je jouw bevallingsbad ergens anders, controleer dan hoe lang de waterslang is!
Kan mijn vloer het gewicht van een bevallingsbad aan?
Een normale vloerconstructie kan het gewicht van een gevuld bevallingsbad met gemak dragen. Ook bij grachtenpanden in bijvoorbeeld Amsterdam en Amersfoort hebben wij nog nooit problemen gehad. Echter kunnen wij hier geen garantie voor geven. Controleer dus altijd zelf jouw maximale vloerbelasting.